portalfester.com

portalfester.com

04 Desembre 2020
Actes festers > Dia de Sant Jordi >

Dia de Sant Jordi

Dilluns, 5 de maig

Sant Jordi

9:00 hores. Missa de Comunió amb plàtica per als associats de Sant Jordi, en la seua església titular. A la mateixa hora: SEGONA DIANA. Té característiques semblants a la Primera Diana, però és un acte amb especial participació de la infantesa festera, recorrent els dos itineraris establerts -Font Redona - Sant Nicolau i País Valencià (Cajamurcia) - Sant Llorenç- fins entrar en la Plaça d'Espanya.

11:00 hores. PROCESSÓ DE LA RELÍQUIA DE SANT JORDI, des de la seva església fins la parròquia de Santa Maria. Aquesta Processó concentra als personatges festers: Capitans, Alferis i Sant Jordiet, Assemblea General de l'Associació de Sant Jordi i autoritats, amb la presidència de l'Alcalde de la ciutat.

12:00 hores. Solemne MISSA MAJOR cantada, amb homilia. L'Orquestra Simfònica Alcoiana, la Coral Polifònica Alcoiana i el Grup "Cantors d'Alcoi", interpretaran la "Missa a Sant Jordi" d'Amando Blanquer Ponsoda, finalitzant amb la interpretació de"l'Himne a Sant Jordi" d'Enrique Juan Merín.

Finalitzada la Missa, sobre les 14'30 hores, Mascletà a la Plaça d'Espanya.

18:00 hores. DIANA VESPERTINA DEL CAVALLET, a càrrec de la Filà Realistes i la Filà Berberiscos, des de la Font Redona fins la Plaça d'Espanya.

19:30 hores. PROCESSÓ GENERAL. Devolució de la Relíquia de Sant Jordi, des de Santa Maria a l'església del nostre Patró, des d'on la imatge eqüestre de Sant Jordi surt en processó sobre les seues andes arrossegades pel tradicional jou de bous. L'ordre de formació i desfilada és el següent: Heralds de la ciutat, clarins, fidels devots i festers amb cera, nens, Filaes amb armes, per ordre d'antiguitat, encapçalant-les el bàndol moro, Filaes amb càrrec, Assemblea de l'Associació de Sant Jordi, Clergat i Autoritats.

21:30 hores. Acabada la processó, apoteòsica rebuda, amb bengales i focs artificials, de la custòdia que guarda la Relíquia, la qual es donarà a besar als fidels immediatament, i la imatge eqüestre del Sant.

23:30 hores. Des de la Font Redona, RETRETA. Desfilada informal de festers sobre carrosses ornamentades i il·luminades. En acabar aquest acte lúdic i alegre, castell de focs d'artifici des de la Torre Na Valora.