portalfester.com

portalfester.com

17 Gener 2021
Actes festers > Dia de la Gl˛ria >

Dia de la Gl˛ria


Diumenge, 21 d'abril

 

Dia de la Gl˛ria
Foto: Paco Grau

6:00 hores. Processó matinal de Els Xiulitets.

10:00 hores. Començant des de l'Ajuntament de la ciutat, LA GLÒRIA.

El dia de Pasqua de Ressurrecció, s'inicia el pregó de la Festa, en la que hi participa un fester de cada filà, com a mostra colorista, i precedit dels heralds de la ciutat i trompeters.

Des de cada local de les filaes els festers acompanyen, obrint pas pels carrers amb el ritme de la música, al seu glorier fins el vestíbul de l'Ajuntament, el qual obri les seues portes de bat a bat, on es reuniran amb els altres gloriers. A les deu del matí, els gloriers amb les tres bandes de música de la ciutat, comencen la Glòria, el millor pregó de les Festes.

ITINERARI. A les 10'00 del matí s'inicia en la Plaça d'Espanya i segueix pel carrer Major, Sant Miquel, Mare de Déu, Sant Miquel, Sant Jaume, Plaça Emili Sala, Sant Jordi i Santa Llúcia. A les 11'00 hores ix de l'Avinguda del País Valencià i segueix per Sant Llorenç, Sant Francesc i Sant Mateu. De Sant Nicolau ix a les 12'30 hores i finalitza a la Plaça d'Espanya sobre les 14'00 hores.

14:00 hores. Acabada la desfilada de la Glòria, Mascletà a la Plaça d'Espanya.

22:30 hores. ENTRAETA DEL BERENAR. Per la vesprada-nit, després del Berenar de Pasqua Entradetes de les Filaes. El dia la Glòria desfilen totes les filaes, i seguint l'itinerari de costum: pel carrer Sant Nicolau cap a la Plaça d'Espanya, i del País Valencià pujant també cap a la plaça d'Espanya. Entraetes que es repeteixen fins al dia 1 de maig.