portalfester.com

portalfester.com

22 Marš 2018
Actes festers > Dia de l'EntrÓ >

Dia de l'EntrÓ

Dissabte, 22 d'abril

Dia de l'EntrÓ
Foto: Paco Grau

Amb aquests actes, Alcoi commemora anualment un fet de la Reconquesta i l'especial protecció de Sant Jordi al poble d'Alcoi l'any 1276.

05:00 hores. Missa per a festers en la parròquia de Santa Maria, com a commemoració de la que en 1276 va celebrar Mossén Torregrossa previ a l'atac sarraí.

05:45 hores. DIANA. Després del toc d'alba i res de l'Avemaria, serà hissada l'ensenya de la Creu en el Castell que donarà pas a la PRIMERA DIANA. Desfilada matinera, plena de lluentor i alegria, en la que cadascuna de les Filaes està representada per una esquadra amb deu festers i el seu cap, i anirà seguida per la seua banda de música al so de pasdobles dianers.

10:30 hores. Des del Partidor, ENTRADA DE CRISTIANS, desfilada espectacular dels Campions de la Creu, estampa del romancer que evoca el segle XIII, durant el regnat de Jaume I, que vol simbolitzar la concentració de les tropes cristianes en defensa de l'aleshores vila d'Alcoi.

17:00 hores. ENTRADA DE MOROS. Exòtic desplegament de l'exercit de la Mitja Lluna; fantasia oriental, sensualitat i suntuositat àrab que rememora les formacions mores del valent cabdill Al-Azraq durant el seu setge a la nostra vila.

 

Bàndol Cristià

 

Bàndol Moro

Sargento Cristiano

Mozárabes (Filà Capità)

Andaluces

Asturianos

Cides

Labradores

Vascos

Almogávares (Filà Alférez)

Navarros

Tomasinas

Muntanyesos

Cruzados

Alcodianos

Aragoneses

 

Sargento Moro

Domingo Miques (Filà Capità)

Llana

Judios

Verdes

Magenta

Cordón

Ligeros

Chano (Filà Alferez)

Mudejares

Abencerrajes

Marrakesch

Realistas

Berberiscos

Benimerines