portalfester.com

portalfester.com

04 Desembre 2020
Guia del visitant > On menjar >

On menjar

L'oferta gastronòmica de la nostra ciutat és molt rica i variada, tant pels plats típics alcoians i de la muntanya de l'interior i de mercat, com per la cuina innovadora i cosmopolita que es troba ja en nombrosos establiments.

Si el visitant pretén realitzar els seus menjars en el Centre d'Alcoi, zona en la que tenen lloc tots els actes de la Festa de Moros i Cristians, és necessari advertir-li que els establiments situats ací, normalment solen estar al complet en aquests dies, però es poden fer reserves amb antelació.

En el Centre trobem restaurants que ofereixen una variada oferta, per a degustar en menú o a la carta plats típics alcoians.

D'entre els millors destaquen L'Apolo, situat en el carrer La Cordeta, el Restaurant Viaducte, en el Passeig del Viaducte. El restaurant Bambú, ofereix menjar de tapes o a la carta, els característics plats de la muntanya: pericana, olleta,...
També situats en l'eix de la Festa localitzem els restaurants, Cafeteria Lolo, Ca L'Almira, D'Ana (Plaça del Parterre), Restaurant Santa Rita Rita on es barreja cuina tradicional amb la moderna. I al carrer Sant Francesc el restaurant San Francesc, 52.
Després tenim en carrers per als vianants que ofereixen les tapes típiques de la ciutat com el centenari i llegendari Víictor (c/ Santa Rita), Restaurant la Tareta, Taverna la Parra, i el Bar David en el carrer St. Mateu.

Per als quals prefereixen un menjar ràpid, però de qualitat i situats en el cor de la Festa, els bars El Campanar, Sicania, Ideal, El Blau, Sant Jordi, Daily o Gallery, arrepleguen tota una tradició en la "picaeta" alcoiana, proposant una variada carta de tapes i entrepans molt imaginatius. Tots situats en la plaça d'Espanya o els seus voltants.

En la zona de l'Eixample, trobem el Saló Montecarlo, Casa Juliet, Jaime I (Hotel Reconquesta), punt de referència quant a restaurants a Alcoi. El menjar és de qualitat.
I en aquestes zona se situa una de les millors tavernes d'Alcoi amb una gran varietat de tapes i ensaladilles, la Tasca Sonora. La Alpujarra en el carrer Góngora degustaràs bons "pinxos" i carns. En El Racó de Toni, es menja molt bé i el tracte és excel·lent.

Al barri de Santa Rosa, sector en el qual es troba la zona de "marxa", amb nombrosos pubs i discoteques, es localitzen dos dels millors restaurants de la ciutat, l'Astúries i el Josmar. Restaurant molt típics a Alcoi, són agradables establiments amb una gran varietat de plats i mariscs.
En el mateix barri podem visitar el Restaurant La Fàbrica, i Els Ponts Restaurant. La pizzeria Pastamanía, amb plats típics italians, és una de les millors pizzeries de la ciutat. Podeu provar bones tapes i entrepans en la seua terrassa en el Nou Tonell.

La Zona Nord. En ella trobarem bars i restaurants d'excel·lent qualitat, com són la Cafeteria-Restaurant Brasil, Llesqueria Poquet i Bo en l'avinguda Hispanitat especialista en preparar les millors Llesques de la ciutat, el Bar Taes, o la pizzeria Don Jamón.

Molt prop de la ciutat es localitza un dels millors restaurants de la ciutat, el Lolo. Restaurant molt típic a Alcoi, amb un agradable establiment i una gran varietat de plats, tots en pla mediterrani.